Saat Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Önizle
Reklam

Saat Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler "modasaat.com" da!


Saat seçimi yapmak son derece zorlu bir süreç olabilir. Ancak bu süreçte ilk olarak ne tür bir saat arayışında olduğunuza karar vermeniz gerekir. İster kol saati alın, ister cep saati alın hiç fark etmeyecektir. İlk olarak karar vermeniz gereken detay; pilli Quartz saat modelleri mi yoksa mekanik saat modelleri mi seçeceğiniz konusudur. Guess watch modellerini incelerken de bilinçli bir şekilde model bakmak daha kısa sürede daha doğru sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Quartz saat modeli seçecekseniz eğer bazı bilgileri göz önünde bulundurmalısınız. Quartz saat modelleri, dayanıklılık bakımından en fazla talep gören modellerden biridir. Ufak bir parça Quartz, zamanı yakalayabilmek adına saniyede tam 32.000 defa titreşmektedir. Bu saatleri kurmanıza da gerek yoktur. Yapmanız gereken tek şey, zamanı geldiğinde yalnızca pilini değiştirmekten ibarettir. Quartz saat modellerinin de kendi içerisinde bazı çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler ise; anadiji, analog ve dijital saatlerdir.

Analog Quartz saat modellerini üstündeki numaralar, rakamların yerine geçen bazı semboller ya da roman rakamlarıyla belirtilmektedir. Dijital Quartz saatlerin analog saat modellerine kıyasla çok daha fazla özelliği bulunmaktadır. Örnek olarak; yükseklik ölçer, GPS, telefon rehberi ya da hesap makinesi gibi özellikler içerebilir. Anadiji Quartz saat modelleri ise, analog saat ve dijital saat modellerinin belirli niteliklerinin birleştiği modellerdendir. Quartz saat modellerinin dış görüntüsü ise genel itibariyle sade yapıdadır. Ancak bazı çocuk saati modellerinde hayvan figürleri ya da çizgi film karakterleri olduğu gibi bu saatlerin spor modellerinin üretildiği de görülebilir. Ayrıca mekanik saatleri kurmaya da her an hazır olmalısınız. Puma saatlerini incelerken de bu tür detayları unutmamalısınız. Mekanik saat modelleri, geleneksel el yapımı olan saatler olduğundan dolayı çok daha özel ve değerli saatlerden biridir. Bu nedenden dolayı fiyatları da kendi içerisinde farklılık göstermektedir. Bu tür saatlerin düzgün olarak çalışmasına yardımcı olan yayı ise saatte tam 28.000 defa titremektedir. Yani saatinizin ayda birkaç dakikayı kaçıracağı söylenebilir.

Mekanik saatler de manuel ve otomatik olacak şekilde iki gruba ayrılmaktadır. Bu şekilde sunulan saat modellerini modasaat.com/kategori/seiko.aspx web adresinden de inceleyebilirsiniz. Otomatik manuel saat modelleri, hareketi sağlayabilen ve saatlerin ana yayının kurulmasını sağlayabilen çevirmeli bir çark kullanmaktadır. Bu modellerin çalışma mekanizmasının bulunduğu yer genelde şeffaf yapıdadır. Saatlerin nasıl işlediğini zaten bu alandan inceleyebilirsiniz. Otomatik manuel niteliklerdeki bir saati gün içerisinde 12 saatten fazla kullanırsanız sizin hareketleriniz de saati çalışır hale getirecektir. Saati çok kullanmıyorsanız eğer bazı günlerde kurmanız gerekebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar